NFC SOK JABŁKOWY 100%

100% naturalny sok nie z koncentratu

 

Wprowadzając sok NFC w poręcznych pojemnikach PET o pojemności 0,315 l, chcemy promować zdrowy styl życia i dać naszym klientom szansę cieszyć się bogatym i naturalnym smakiem świeżych soków niezależnie od miejsca. Dla tych, którzy wolą kupić sok dla swoich rodzin lub firm, przygotowaliśmy kartony 3L z wygodnymi kranami, które z pewnością zaspokoją te potrzeby.

Wyciskany na zimno ze świeżych, dojrzałych jabłek. Natychmiast po wyciśnięciu jest poddawany delikatnej pasteryzacji. Dzięki tej zaawansowanej, ale naturalnej metodzie produkcji, nasz sok NFC zachowuje naturalny smak i korzyści zdrowotne świeżych jabłek. Sok nie zawiera żadnych dodatków, sztucznych barwników czy konserwantów, 100% zawartości świeżego soku. W typowym soku zawartość soku rzadko osiąga 50%.

Nie z koncentratu (NFC - Not From Concentrate). Nie dodano wody lub cukru. Nasz sok jest równie zdrowy i smaczny jak naturalne polskie jabłka. Ze względu na proces pasteryzacji okres przechowywania naszego soku wynosi 9 miesięcy (sok w puszkach) lub nawet 12 miesięcy (sok w kartonach). 

"Jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z dala ode mnie"

stare, brytyjskie powiedzenie

Jabłka sprawią, że będziesz zdrowy

Jest takie stare, brytyjskie powiedzenie : "Jabłko dziennie trzyma lekarza z dala ode mnie" Oto kilka powodów dlaczego tak się mówi:

Jabłka są bogate w:
Witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K
Minerały: wapń , żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk

Dzięki zawartości błonnika, jabłka regulują funkcje jelit chroniąc przed zaparciami i innymi chorobami jelit, w tym rakiem jelita grubego. Wysoka zawartość błonnika redukuje również wchłanianie cholesterolu, a tym samym skutecznie zapobiegając miażdżycy tętnic i pomagając zapobiec atakowi serca. Pektyna, także obecna w jabłkach, pomaga oczyścić ciało z toksyn
i błonnika, wiąże niektóre z metali ciężkich w nierozpuszczalne sole, które następnie mogą być łatwo wydalane z naszego ciała. Wszyscy palacze, mieszkańcy dużych miast lub ośrodków przemysłowych powinni dodać jabłka do swojej codziennej diety. Ze względu na proces pasteryzacji okres przydatności wynosi 12 miesięcy.


Każda szklanka naszego soku jabłkowego jest tłoczona ze świeżych, zdrowych, polskich jabłek. SMACZNEGO!

100% sok jabłkowy NFC - pudełko 3L

NFC (Not From Concentrate - nie z koncentratu) - czysty, naturalny sok w opakowaniach rodzinnych. Tłoczony na zimno ze świeżych polskich jabłek, delikatnie pasteryzowany. Nie dodano wody ani cukru. Nieklarowany, niefiltrowany, naturalnie mętny. Potrząsnąć przed otwarciem. Po otwarciu należy wypić w ciągu 2 tygodni.

100% sok jabłkowy NFC - puszka 315 mL

NFC (Not From Concentrate - nie z koncentratu) - czysty, naturalny sok w podręcznej puszce PET. Tłoczony na zimno ze świeżych, polskich jabłek, delikatnie pasteryzowany. Nie dodano wody ani cukru. Nieklarowany, niefiltrowany, naturalnie mętny. Wstrząsnąć przed otwarciem. Po otwarciu należy trzymać w chłodnym miejscu i wypić w ciągu 12 godzin.

Przedstawiamy gatunki jabłek - sekret naszego soku

Ligol

Ligol jest polską odmianą jabłek, zbieraną w październiku. Jabłka Ligol są duże i lekko stożkowe, ich skóra jest silna i błyszcząca. Podczas dojrzewania uzyskują głęboki rumieniec, który czyni je jednym z tych słynnych, polski, dwukolorowych odmian jabłek. Mają niewątpliwie pyszny miąższ, który można określić jako delikatny, soczysty, słodki oraz jednocześnie trochę kwaśny i aromatyczny. Smaczne przez cały rok.

Champion

Ta odmiana, jedna ze znanych, dwukolorowych polskich jabłek, została wyhodowana z odmian: Golden Delicious i Cox's Orange Pippin. To owoce średnio duże, pomarańczowe z dużym rumieńcem, delikatne, soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Zaczynają owocować bardzo wcześnie, ale w Europie jabłka są najsmaczniejsze na początku zimy. Odmiana Champion ma bardzo duże stężenie składników odżywczych w suchej masie.

Polska - zródło europejskich jabłek

Polska jest pierwszym producentem jabłek w Europie, z roczną produkcją na poziomie 2,5 miliona ton. Jabłka stanowią ponad 80% produkcji owoców w Polsce. Jabłka zostały już wysoko ocenione z powodu ich bogatego smaku i dobrego wpływu na zdrowie w starożytnej Grecji i Rzymie. Na stanowisku archeologicznym w Biskupinie, w Polsce, zostały znalezione pozostałości jabłoni z 1600 r. przed naszą erą. Dziś polskie jabłka są powszechnie znane ze względu na ich wartości odżywcze i wpływ na zdrowie.

Skontaktuj się z nami
Adres:
Natural Poland Sp. z o.o
Warszawa 00-545.
Marszalkowska 58/12,
POLSKA
Telefon:
0048 223905992
Email:
nfc@np.pl